Coronavirus

Ce trebuie să facă cei vaccinați cu Johnson & Johnson: Anunțul Ministerului Sănătății

Ministerul Sănătății a venit cu un anunț către persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 cu serul Johnson & Johnson.
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Cei care s-au imunizat cu serul Johnson & Johnson în schema primară, iar acum și-au administrat doza booster trebuie să descarce repetat certificatul de vaccinare.
Anunțul a fost făcut de către autoritățile din Sănătate, care susțin că acest lucru este necesar pentru ca deținătorii certificatelor COVID, imunizați cu Johnson & Johnson, să obțină varianta modificată și acceptată de autoritățile UE.
Astfel, noul certificat de vaccinare poate fi descărcat de pe platforma certificate-covid.gov.md.
„Ministerul Sănătății al Republicii Moldova a ajustat, în conformitate cu cerințele UE, normele de codificare a dozelor de rapel în certificatele de vaccinare, în contextul în care, recent, regulile au fost adaptate de Comisia Europeană”, se menționează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.
Este de menționat faptul că la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Comisia Europeană a adaptat normele de codificare a dozelor de rapel în certificatele de vaccinare pentru a se asigura că poate fi făcută diferența dintre certificatele de vaccinare care atestă finalizarea seriei primare și certificatele de vaccinare emise în urma administrării unei doze de rapel.
Precizăm că de la începutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova, adică din 2 martie 2021, în țară au fost administrate 2 018 036 de doze de ser. Totodată, 1 025 126 de persoane au schema completă de vaccinare, dintre care 221 500 și-au administrat și doza booster.
Coronavirus
Vrei să-ți administrezi doza booster? Vezi cu care ser te poți revaccina împotriva COVID