Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu a cerut la München ajutor pentru a "pedepsi corupții" din Moldova

Președintele Republicii Moldova se află astăzi la Munchen. Iată cu cine s-a întâlnit în Germania.
Sputnik
CHIȘINĂU, 18 feb - Sputnik. Președintele țării Maia Sandu, care se află într-o vizită oficială la München, Germania, unde participă la Conferința pentru Securitate, a ținut un discurs în cadrul unei platforme de discuții dedicată migrației. Ea a atras atenția că din cauza corupției mulți oameni au plecat din Republica Moldova.
În context, Sandu a cerut ajutor din afară pentru a „pedepsi corupții” din Moldova.

"Ajutorul altor state și contribuția organizațiilor internaționale de combatere a spălării banilor și a crimei organizate ne va ajuta să pedepsim corupții din Moldova și să oprim scurgerea ilegală a averii statului spre alte jurisdicții", spus Sandu în cadrul Conferinței pentru Securitate de la München.

De asemenea, președintele a discutat în cadrul unei mese rotunde cu mai mulți investitori străini, pe care i-a invitat să vină în Moldova.
Amintim că Maia Sandu se află în zilele de 18-20 februarie la München. Șeful statului participă la Conferința pentru Securitate. Președintele este însoțită în Germania de secretarul general al instituției prezidențiale, Cristina Gherasimov.
Politică
Moldova are un nou ambasador în Rusia: A fost semnat decretul de numire a lui Lilian Darii