Olimpiada de la Beijing - 2022

”Este o barbarie”: Șeful Federației ruse de patinaj artistic, despre cazul Valieva

Șeful federației sportive de profil a comentat situația cu privire la testul antidoping al patinatoarei ruse Camila Valieva și a declarat că are mai multe întrebări în acest sens.
Sputnik
CHIȘINAU, 12 feb - Sputnik. Președintele Federației Ruse de Patinaj Artistic, Alekandr Gorșkov, a calificat situația cu privire la testul antidoping al patinatoarei ruse Camila Valieva drept „barbară”, relatează RIA Novosti.
Agenția Internațională de Testare (ITA) a comunicat pe 11 februarie că testul antidoping al patinatoarei Valieva, din 25 decembrie 2021, a dat rezultat pozitiv la trimetazidină. Rezultatul testului a fost transmis de laboratorul antidoping din Stockholm pe 8 februarie.
"Repet: nu ne îndoim de onestitatea sportivei noastre", îl citează pe Gorșkov site-ul FFKKR. "Acest caz necesită o analiză minuțioasă, pentru că toată această istorie barbară provoacă prea multe semne de întrebare. Este necesar să aflăm, pe de o parte, toate împrejurările acestui caz, iar pe alta - ce s-a întâmplat totuși cu proba antidoping prelevată pe 25 decembrie în timp de aproape o lună și jumătate de la trimiterea ei la laboratorul din străinătate. La rândul nostru, îi vom oferi sportivei toată asistența necesară pentru a-i fi asigurate drepturile și interesele, vor fi implicați în acest caz juriști calificați.
Agenția rusă antidoping ((RUSADA ) a impus suspendarea temporară a Camilei Valiyeva, iar după contestația depusă de sportivă, suspendarea a fost ridicată pe 9 februarie. În prezent ea are voie să continue participarea la Jocurile Olimpice de la Beijing. ITA a declarat că Comitetul Olimpic Internațional (CIO), Uniunea Internațională de Patinaj și Agenția Mondială Antidoping vor ataca decizia, cazul va fi examinat de Curtea de Arbitraj pentru Sport (CAS)