Internetul a devenit o sursă inepuizabilă de informații, un instrument indispensabil pentru muncă și afaceri, un mod de a dobândi cunoștințe, dar și de a petrece timpul liber sau de a comunica. Beneficiile și avantajele Internetului sunt extrem de multe, însă există și consecințe negative, una dintre care ar fi dependența de Internet ce poate afecta starea fizică și emoțională a oamenilor.
Cel mai trist este faptul că tânără generație nu-și poate imagina viața fără tehnologii și Internet. Încă de la o vârstă fragedă, copiii încep să fie interesați de calculatoare și gadgeturi moderne, care provoacă însă dependența. Acest lucru este îngrijorător pentru părinți, mai cu seamă că numeroși pediatri și psihologi vorbesc despre consecințele negative ale utilizării lor în exces.
"Am ajuns la o catastrofă mondială. Pierdem generații, iar impactul tehnologiilor încă urmează a fi resimțite. Dacă nu sunt utilizate cu măsură, acestea pot distruge psihicul omului, influențează scăderea bruscă a memoriei și vederii, scade nivelul de gândire. Este trist că tehnologiile înlocuiesc comunicarea. Bunăoară, unii părinți țin mai des telefonul în mână, decât pe copiii lor", a semnalat doctorul în psihologie Cornelia Bodorin.
Potrivit ei, în această săptămână, STISC va organiza mai multe acțiuni de sporire a comunicării cu privire la conștientizarea utilizării Internetului într-un mod creativ, util și sigur, în special pentru tânăra generație.
Campania de informare se va desfășura până pe 11 februarie. În anul curent, este marcată cea de-a 18-a ediție a Zilei Safer Internet, având tematica „Împreună pentru un internet mai bun”. În prezent, această zi este marcată în aproximativ 200 de țări din întreaga lume.