Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Profesor: Lecțiile online au fost un colac de salvare pentru Educație

Învățarea la distanță prin intermediul internetului nu a reușit să înlocuiască studiile ce au loc în mediul școlar, dar au fost un colac de salvare pentru Educație, în perioada apogeului epidemic.
Sputnik
Liceul seral Nr.1 este una dintre puținele instituții unde oricine, indiferent de vârstă, își poate continua studiile și poate obține diploma de bacalaureat, absolut obligatorie pentru admiterea în instituțiile de învățământ superior. Directoarea instituției, Nina Cojocari a vorbit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" despre impactul studiilor online, care rămâne a fi un subiect de discuție cu argumente pro și contra.
"Indiscutabil, prezența fizică e mai eficientă pentru un învățământ și o educație de calitate. Elevii maturi din instituția noastră, chiar dacă fac parte din altă epocă s-au adaptat cu ușurință la noile cerințe, ceea ce nu pot să zic de profesori. Totuși, lecțiile online au fost un colac de salvare în pandemie, elevii reușind să însușească un șir de noțiuni generale. Ni-a fost de mare ajutor biblioteca online", a menționat Nina Cojocari.
Potrivit directoarei Liceului seral Nr.1 din Capitală, actul educaţional înseamnă şi relaţia socio-emoţională cu elevii. Astfel, învățământul virtual implică mai multă autodisciplină și prezintă o mare provocare pentru copiii care au temperament mai timid, deoarece nu se implică în cadrul lecțiilor. Pe când cei mai îndrăzneți se descurcă și adresează întrebări indiferent de formatul orei.
Amintim că, în perioada 24 ianuarie – 4 februarie, școlile din țară au activat în regim online, după ce numărul cazurilor de COVID-19 a crescut semnificativ. La data de 3 februarie, Ministerul Educației și Cercetării, a anunțat că școlile revin la regimul de învățare cu prezență fizică începând cu ziua de luni, 7 februarie.