Coronavirus

Primarul Capitalei neagă că au fost percheziții la Spitalul "Sfânta Treime"

Informația privind perchezițiile din această dimineață de la Spitalul "Sfânta Treime" s-a dovedit a fi una falsă.
Sputnik
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a negat informația potrivit căreia în această dimineață au fost efectuate percheziții la Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime".
Precizarea a fost făcută după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a emis un comunicat de presă prin care a anunțat că 19 angajați ai spitalului ar fi fost implicați într-o schemă de eliberare ilegală a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 pe parcursul anului 2021.

"La Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime" nu este la această oră niciun fel de percheziții și nici nu au fost. Toți directorii și vicedirectorii sunt la lucru. Spitalul "Sfânta Treime" nu are competență să facă acele lucruri despre care s-a tirajat pe larg în presă", a declarat Ceban.

În context, primarul Capitalei a îndemnat autoritățile ca cei care se fac vinovați să fie investigați transparent.
"Pe lângă faptul că această guvernare este iresponsabilă și incompetentă, mai este și mincinoasă", a mai adăugat Ceban.
Ulterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a venit cu o rectificare privind perchezițiile din această dimineață.
"Comunicatul de presă emis de PCCOCS luni dimineață, cu privire la perchezițiile în cazul certificatelor de vaccinare, vizează Asociația Medicală Teritorială Râșcani a municipiului Chișinău, care anterior era parte a spitalului „Sfânta Treime”, scrie PCCOCS.
Amintim că în această dimineață Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunțat că au fost efectuate percheziții la Spitalul „Sfânta Treime” din Capitală. Asta după ce 19 angajați au intrat în vizorul procurorilor PCCOCS, pentru că ar fi eliberat ilegal certificate de vaccinare anti-COVID-19 pe parcursul anului trecut. Potrivit PCCOCS, aceștia ar fi eliberat astfel de certificate pentru mai mult de o sută de persoane, astfel obținând peste 600 de mii de lei.
Economie
Percheziții la „Sfânta Treime”: Mai mulți angajați în vizorul PCCOCS