Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Discoteca se amână! Poliția pe urma petrecăreților

Poliția continuă monitorizarea respectării măsurilor de prevenire anti-covid, precum şi respectarea prevederilor Hotărârii CNESP.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 feb - Sputnik. Seara trecută într-un local din centru Capitalei s-a dat o petrecere după ora 22:00. Localul era cu ușile închise și se mima sistării activității. Inițial administrația a blocat accesul polițiștilor în interior. După discuții purtate cu proprietarii, accesul a fost deblocat, iar în interior se aflau zeci de persoane.
Oamenii legii din toată țara au verificat activitatea a peste 85 de unități de alimentație publică, precum și zone de agrement, privind modul cum sunt respectate restricțiile impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, fiind înregistrate doar trei cazuri de nerespectare a normelor legale.
În urma celor constatate, activitatea localului a fost sistată. În privința agentului economc au fost inițiată o procedură contravențională. Ca urmare a verificării, a fost constatat că toți clienților localului dețineau certificate de vaccinare.
O altă încălcare a fost constatată în municipiul Cahul într-o cafenea. Astfel, barmanul deservea clienții cafenelei fără mască de protecție. Totodată, în local erau persoane fără certificat de vaccinare sau teste negative.
Societate
Procuratura Generală vine cu precizări după petrecerea cu bucluc din weekend
Amintim că în weekendul trecut în presă au apărut informații că în noaptea de 30 ianuarie a avut loc o petrecere de amploare într-un club de noapte din Chișinău. Potrivit presei, la petrecere au participat peste 400 de persoane printre care procurori, judecători și angajați ai organelor de drept.
În timpul petrecerii a început un raid pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile epidemiologice. Administrația localului a închis clubul din interior, muzica și luminile au fost stinse pentru a crea iluzia că instituția nu funcționează.
Ulterior, Procuratura Generală s-a autosesizat după imaginile apărute în presă. Toate materialele au fost transmise Inspecției procurorilor din subordinea Procuraturii Generale pentru a verifica dacă au fost implicați angajați ai procuraturii în acest incident.