Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații au ales: Cine este noul director al CNA - VIDEO

Deputații au ales astăzi noul director al Centrului Național Anticorupție (CNA). Iată cine este.
Sputnik
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Iulian Rusu este noul director al Centrului Național Anticorupție. Acesta a fost ales astăzi cu votul a 56 de deputați, în cadrul ședinței de Parlament.
"Primul lucru pe care îl voi face este să discut cu procurorii de la Procuratura Anticorupție", a declarat Iulian Rusu.
După ce a fost ales în calitatea de director al CNA, Iulian Rusu a depus jurământul în fața deputaților.
Acesta a fost propus în funcția de director al CNA de către un grup de deputații PAS. Proiectul de hotărâre privind desemnarea lui Rusu a fost prezentat Parlamentului de către Olesea Stamate, președintele Comisiei juridice, numiri și imunități. Noul director își va începe activitatea de luni. Iulian Rusu a fost numit director al Centrului Național Anticorupție pentru o perioadă de cinci ani.
Funcția de director al CNA a rămas vacantă în noiembrie 2021, când fostul șef, Ruslan Flocea, a fost demis de majoritatea parlamentară PAS.
În cadrul ședinței, vicepreședintele Parlamentului Vlad Bătrîncea a criticat modul în care este desemnat candidatul la funcția de director al CNA. El a subliniat că PAS a eliminat concursul public pentru selectarea candidatului la această funcție, fapt care "este nedemocratic și contrar recomandărilor partenerilor de dezvoltare".
La ședința de astăzi s-au înregistrat 79 de deputați. Aceasta este prima ședință din sesiunea de primăvară vară din acest an.
Politică
Deputații au examinat majorarea prețului la pâine: Ce s-a decis în Parlament - VIDEO