Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de moldoveni, înșelați de o companie de turism: Au rămas fără bani și fără vacanțe

Mai mulți moldoveni au căzut în capcana unei companii de turism din Republica Moldova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Peste 40 de moldoveni au fost înșelați de o companie de turism. Li se promiteau vacanțe de vis cu destinații exotice, dar au rămas și fără vacanțe, și fără bani. Pocuratura Generală anunță că în urma unui șir de percheziții s-a constatat că au fost înșelați 42 de moldoveni, care ar fi fost prejudiciați cu peste două milioane de lei.

„Oamenii legii au stabilit că reprezentanții companiei le-au promis clienților, în perioada 2019-2022, facilitarea vacanțelor dorite, în destinații turistice exotice, inclusiv în hotele de cinci stele, astfel încât de la unii clienți au perceput și sume între 50-70 mii de lei. Deși clienții semnau contracte, aceștia nu ajungeau la destinația promisă, din diverse motive inventate de către reprezentanții companiei”, anunță Procuratura Generală.

Potrivit unui comunicat al Poliției Republicii Moldova, în cadrul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, oamenii legii au constatat că în perioada 2019-2022, factorii de decizie ai unei agenții de turism din municipiul Chișinău, împreună cu alte persoane, au creat o schemă bine determinată prin care dobândeau ilegal sume bănești.
Prin urmare, la 1 februarie, grupul de urmărire penală a efectuat opt percheziții la domiciliile bănuiților, precum și în mijloacele de transport, de unde polițiștii au depistat și ridicat acte contabile, dispozitive electronice de stocare a datelor, înscrisuri de ciornă, tehnică de calcul și alte mijloace probatorii. De asemenea, în cadrul acțiunilor procesuale au fost reținute pentru 72 de ore, directorul agenției de turism și managerul agenției.
După audierea acestora, procurorul PCCOCS le-a formulat învinuirea și urmează să depună la Judecătoria Chișinău, seidul Ciocana, demersurile de aplicare a măsurii preventive – arestul preventiv, în scopul asigurării obiectivității investigațiilor. Totuși, la acest stadiu, învinuiții se prevalează de prezumția nevinovăției.
Politică
Ultima oră! Patru foști deputați ai Parlamentului au fost reținuți - cine sunt aceștia