”Puteau să sune să întrebe ora sau puteau să sune să ne întrebe ce mai facem. Îmi cerea numărul personal că el vrea să discute. Dar după asta puteau să solicite ambulanța, poliția că s-a întâmplat ceva cu ei. Și din acest motiv noi nu putem să îi neglijăm”, a declarat operatorul 112 Tatiana Cibotari pentru Sputnik Moldova.
”Persoana care sună de la sud nu spune nimic, doar pune muzică religioasă. Cel de la nord vorbește și spune că îi este rău pentru că a consumat alcool. El nu sună niciodată treaz, numai în stare de ebrietate. Poate să ne povestească un film, desene animate. Chiar în seara de Revelion în sectorul Ciocana s-a stins lumina. Am avut foarte multe apeluri, linia a fost foarte încărcată la noi. Pur și simplu ne apelau și considerau că noi trebuie să venim să le facem lumina”, spune operatorul 112 Maxim Melnic.
”În anul 2021 s-a observat o creștere a solicitărilor de ambulanță. Oamenii se confruntă cu situații legate de tensiune, în special hipertensiune sau cefalee. Și se mai întâmplă că mai avem părinți care nu cunosc ce trebuie să facă în anumite situații, dacă copiii se simt prost”, spune specialistul în relații publice al Serviciului 112 Ana Carpovici.
”Este destul de stresant serviciul nostru pentru că nu știi ce va fi în spatele receptorului. Poate să fie un accident, un incendiu, poate să fie o tentativă de suicid și trebuie să fii permanent pregătit emoțional de orice situație. Ar fi ideal ca noi să lăsăm aici toate apelurile și o dată ce schimbăm uniforma să ne ducem acasă cu bună dispoziție și fără ca să fim cumva afectați emoțional”, spune Tatiana Cibotari.