Coronavirus

Ne așteaptă restricții? Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în ședință

Comisia Națională de Sănătate Publică urmează să analizeze noi măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului.
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică se întrunește din nou în ședință. Situația pandemică va fi subiectul de bază a membrilor CNESP. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavrilița în cadrul ședinței Guvernului din 19 ianuarie. Totodată, premierul a anunțat că începând de astăzi ședințele Cabinetului de Miniștri vor avea loc online.

„Numărul de infectări cu COVID-19 crește dramatic. Tulpina Omicron, în Moldova, deja este cu transmisie comunitară. Acest val este mult mai contagios decât valurile precedente. Deși valurile sunt destul de scurte, din cauza contagiozității există pericol real să fie prea multe solicitări pe sistemul medical, de acceea este cazul să întreprindem acțiuni adiționale pentru a ne proteja”, a precizat premierul.

Gavrilița nu a anunțat exact despre ce măsuri este vorba, doar a informat că o nouă ședință a CNESP pe tema pandemiei de coronavirus va avea loc pe 20 ianuarie. Totodată, Natalia Gavrilița a precizat că valul Omicron impune modificări la măsurile de protecție adoptate în luna septembrie a anului trecut.
Amintim că ieri, 18 ianuarie, s-a înregistrat un număr record de cazuri noi de infectare de la declanșarea pandemiei de coronavirus în 2020. Este vorba de 2 681 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, după efectuarea a 13 548 de teste. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 393 423.
Politică
De ce nu avem vaccinul rusesc ”Sputnik V” în țară: Iată ce spune Dodon