Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Compensațiile la gaz și energia termică ar putea crește

Compensațiile pentru consumul energiei termice și gazelor naturale ar putea fi majorate. O solicitare în acest sens a fost făcută de președintele Maia Sandu.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Compensațiile pentru energia termică ar putea fi majorate în următoarele zile. O solicitare în acest sens a fost făcută de șeful statului în adresa Guvernului. Președintele Maia Sandu anunță pe pagina sa de Facebook că a avut discuții cu colegii săi din Parlament și Guvern și au stabilit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru susținerea populației în ceea ce privește achitarea facturilor pentru agentul termic. Mai mult, ar putea să fie majorate compensațiile și pentru consumul gazelor naturale.
„Am solicitat Guvernului să identifice, în următoarele zile, soluții pentru a mări compensațiile pentru energia termică, iar în cazul în care va crește tariful la gazele naturale - să fie crescute și compensațiile pentru gaze”, scrie Maia Sandu.
Amintim că președintele Moldovagaz a declarat în studioul Sputnik Moldova că, în cazul în care prețul de achiziție a gazului se va menține la nivelul de peste 600 de dolari mia de metri cubi, atunci întreprinderea va fi nevoită să ceară o majorare a tarifului până la 15 lei.
Moldovagaz nu intenționează să acorde amânări pentru plata facturilor la gaze, iar în caz de neachitare are dreptul să deconecteze de la rețea consumatorii casnici, peste zece zile de la expirarea termenului de plată pentru consumul curent.
Societate
Exclusiv Sputnik: Cu cât va cere Moldovagaz să fie majorat tariful la gaz