Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

A fost prelungit termenul de aplicare a cotei reduse a TVA pentru sectorul HoReCa

Cota redusă a TVA va fi aplicată în continuare în sectorul HoReCa, în legătură cu prelungirea regimului stării de urgență în sănătate publică pe teritoriul țării.
Sputnik
CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Termenul de aplicare a cotei reduse a TVA în mărime de 6% pentru sectorul HoReCa a fost prelungit până la 15 martie 2022. Despre aceasta a comunicat Serviciul Fiscal de Stat.
Decizia este condiționată de faptul că, prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP) din 13 ianuarie curent, pe întreg teritoriul țării a fost prelungit regimul stării de urgență în sănătate publică, până în data de 15 martie 2022.
SFS amintește că aplicarea cotei reduse a TVA în mărime de 6% se referă la ”produsele alimentare și/sau la băuturi (cu excepția producției alcoolice) preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de serviciile conexe care să permită consumul imediat al acestora”.
De asemenea, excepția se referă la serviciile de cazare, indiferent de categoria de confort, în hotel, hotel-apartament, motel, vilă turistică, bungalou, pensiune turistică, pensiune agroturistică, camping, sat de vacanță sau tabără de vacanță, care se atribuie la secțiunea I a Clasificatorului activităților din Economia Moldovei.
Coronavirus
Ultima oră: Stare de urgență în sănătate publică în toată țara