Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PAS a început războiul politic împotriva lui Ion Ceban

Analistul politic a explicat de ce oamenii instalați în funcții de către Partidul ”Acțiune și Solidaritate” (PAS) încearcă să-l discrediteze cu orice preț pe primarul Capitalei.
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 ian – Sputnik. Cu puțin timp în urmă, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit cu o inițiativă politică, anunțând noul său proiect „Mișcarea Alternativă Națională”. În ultima perioadă, Ceban criticat activ guvernul Republicii Moldova, declarând că s-a săturat să tot urmărească incompetența mai multor conducători de la PAS.
Cu ce se vor solda criticile la adresa actualei puteri venite din partea primarului Capitalei, a cărui popularitate politică în rândul populației este în creștere? La această întrebare a răspuns analistul politic Corneliu Curea în studioul Sputnik Moldova.

"În ultima perioadă, Ion Ceban devine unul dintre principalii lideri ai opoziției. Si, bineînțeles, guvernarea, care nu este preocupată în mod deosebit de administrarea tarii, a atras imediat atenția asupra creșterii influentei si popularității domnului Ceban in rândul populației", a spus interlocutorul.

În opinia expertului, actuala putere a început prea activ războiul împotriva primarului Chișinăului, iar critica și persecutarea oponenților îi reușește mai bine decât administrarea treburilor țării.
Ciurea și-a exprimat speranța că reprezentanții PAS nu vor merge prea departe în lupta lor împotriva politicienilor din opoziție, ci se vor concentra pe soluționarea problemelor țării.
Război între primarul Chișinăului și consilierii PAS: „Nu-mi este nici rudă, nici prieten”