Coronavirus

ONU îndeamnă omenirea să fie pregătită pentru o nouă pandemie

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat să fim pregătiți pentru o nouă criză în sănătate după ce vom trece de pandemia COVID - 19.
Sputnik
CHIȘINĂU, 27 dec - Sputnik. Pandemia de COVID-19 nu este ultima pentru umanitate, este necesar să ne pregătim pentru următoarea, a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.
Ziua internațională a pregătirii împotriva epidemiei este sărbătorită în întreaga lume pe 27 decembrie. Aceasta a fost proclamată de Adunarea Generală a ONU în noiembrie 2020.
"COVID-19 nu va fi ultima pandemie cu care se va confrunta omenirea. În prezent, când ne confruntăm cu această criză în sănătate, trebuie să ne pregătim pentru următoarea", a scris Guterres pe Twitter.
Secretarul General ONU a mai declarat că de Ziua internațională a pregătirii împotriva epidemiei trebuie să acordăm atenția necesară și să fie alocate acele investiții de care este nevoie în prezent.
Pe 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că epidemia de coronavirus (COVID-19) este oficial pandemie.
Potrivit datelor Universității Johns Hopkins (SUA), pe 26 decembrie 2021 în lume au fost înregistrate 279 de milioane de cazuri de COVID-19, iar peste 5,3 milioane de oameni au murit.
Cea mai dificilă situație este în SUA, India, Brazilia și Marea Britanie. Rusia ocupă locul cinci în această listă.
Coronavirus
Bill Gates spune când se va sfârși pandemia