Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va rămâne Șor fără imunitate parlamentară? Stamate - detalii privind ședința secretă

Olesea Stamate a povestit despre ședința secretă a Comisiei Juridice Numiri și Imunități.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. O parte dintre cererile depuse de procurorul general interimar privind ridicarea imunității deputatului Ilan Șor au fost deja examinate. Anunțul a fost făcut de șeful Comisiei Juridice Numiri și Imunități, Olesea Stamate, în cadrul unui briefing de presă.
Potrivit ei, în cadrul ședinței a fost luată decizia de a lua o pauză până în dimineața zilei de 21 decembrie.
”Astăzi, Comisia a examinat o parte dintre aceste cereri și a luat o pauză până marți, la orele 9 când va continua ședința Comisiei cu examinarea cererilor rămase”, a comunicat Stamate.
În același timp, ea a precizat că s-a luat decizia ca ședința trebuie să se desfășoare în format închis, cu participarea membrilor Comisiei Juridice Numiri și Imunități, procurorului general interimar și procurorilor care au fost chemați să se alăture ședinței.
Totodată, Olesea Stamate a menționat că în cadrul ședinței au fost prezenți și avocații deputatului Ilan Șor și a precizat că Șor a fost înștiințat despre ședința Comisiei pe toate căile disponibile secretariatului Comisiei.
Societate
Ilan Șor ar putea rămâne fără imunitate parlamentară: Iată în ce condiții
”Deputatul Ilan Șor a fost înștiințat de ieri despre ședința Comisiei pe toate căile pe care le-am găsit la secretariatul Comisiei. Astfel, încât să poată participa în cazul în care dorește să participe. Nu am primit niciun răspuns din partea deputatului”, a mai comunicat Stamate.
Amintim că procurorul general interimar Dumitru Robu a cerut acordul Parlamentului pentru ridicarea imunității, reținerea și arestarea deputatului Ilan Șor.
Ilan Șor a mai fost lipsit de imunitate parlamentară și în fostul legislativ. Astfel, în data de 15 august 2019, la propunerea procurorului general interimar Dumitru Robu, Șor a rămas fără imunitate parlamentară.
Cererea de ridicare a imunității a fost solicitată de organul de urmărire penală în cadrul unui nou dosar deschis la începutul lunii august de Procuratura Anticorupție în marele dosar de fraudare a sistemului bancar.
Politică
Deputații se întrunesc în ședință închisă: Vor decide soarta deputatului Șor