Coronavirus

COVID-19 în Moldova: Un copil de doar un an a murit

Ministerul Sănătății a prezentat date actualizate privind situația epidemiologică în țara noastră.
Sputnik
CHIȘINĂU, 10 dec - Sputnik. Alte 516 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, după efectuarea a 6 483 de teste. Patru dintre acestea sunt asociate cu contact în afara țării, două din Portugalia și câte unul din Italia și Irlanda. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 369 013.
Din numărul total de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, 13 sunt în rândul lucrătorilor medicali. Este vorba de trei medici, cinci asistenți medicali și alți cinci angajați în calitate de personal auxiliar.
În spitalele din țară sunt internate 1 148 de persoane confirmate cu infecția COVID-19. Starea de sănătate a 143 este extrem de gravă, iar 26 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice.
Totodată, au fost raportate alte 18 decese provocate de COVID-19, dintre care patru în regiunea transnistreană. Cazurile datează din 6 decembrie până astăzi și doar unul a fost înregistrat pe 13 octombrie.
Vârsta persoanelor decedate variază între 48 și 85 de ani. Ministerul Sănătății informează că printre victime este și un copil de un an din regiunea transnistreană. Acesta suferea de insuficiență renală acută, leucodistrofie demielinizantă, tetrapareză spastică, sindrom pseudobulbar, epilepsie, reținere în dezvoltare, purtător de gastrostomă, comorbidități care s-au complicat din cauza virusului și a dus la decesul bebelușului.
Alte 551 de persoane au fost vindecate. În total, 353 562 de persoane au fost tratate de COVID-19. Potrivit autorităților din sănătate nu este exclusă declanșarea unui nou val de COVID-19 în țara noastră. Deocamdată nicio localitate nu se află sub cod roșu sau portocaliu de COVID-19.
Coronavirus
Pandemia bate în retragere: Codul Portocaliu de pericol a fost anulat