Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avocatul Poporului s-a răzgândit: Și-a retras cererea de demisie

Natalia Moloșag și-a retras cererea de demisie din funcția de Avocat al Poporului.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 dec - Sputnik. Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, și-a retras cererea de demisie depusă pe data de 2 decembrie în legătură cu informațiile apărute „pentru a nu denigra imaginea Instituției Naționale de Protecție a Drepturilor Omului”.
Moloșag a depus cererea de demisie după ce în spațiul mediatic au apărut informații precum că aceasta a angajat în activitatea Oficiului Avocatului Poporului un fost condamnat pentru proxenetism. În context, mai mulți politicieni, dar și societatea civilă au cerut demisia ombudsmanului.
În cadrul unei conferințe de presă, avocatul poporului a recunoscut că a angajat în echipa sa o astfel de persoană și susține că implicarea acestuia în activitatea acestei instituții nu este o greșeală. Moloșag susține că, de fapt, a asigurat incluziunea socială a lui Godorog prin implicarea acestuia în acțiuni de interes comunitar.
Potrivit Nataliei Moloșag, Dumitru Godorog, bărbatul condamnat anterior, a fost asistent la Biroul de avocați „Natalia Moloșag” încă din 2018.
A doua zi, după conferința de presă în cadrul căreia a făcut anumite explicații și după ce și deputații partidului de guvernământ care au susținut învestire în funcție a Nataliei Moloșag, ombudsmanul a anunțat despre demisia sa din funcție.
Politică
Avocatul Poporului ar putea demisiona: Iată în ce condiții
Astăzi, după ce cu votul a peste 80 de deputați pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului a fost introdusă chestiunea privind încetarea mandatului, Natalia Moloșag anunță despre faptul că la 9 decembrie 2021 a solicitat anularea cererii de demisie depuse anterior în Parlamentul Republicii Moldova.
Pe pagina de Facebook a Oficiului este anunțat că decizia de a solicita anularea cererii de demisie a fost luată ca urmare a constatărilor controlului general asupra patrimoniului Oficiului Avocatului Poporului, desfășurat în cadrul instituției în perioada 11 octombrie - 08 decembrie 2021 de către comisia de inventariere.

„Avocatul Poporului, Natalia Moloșag, asigură că este dispusă să ducă la bun sfârșit controlul intern managerial, în baza Ordinului nr.189 al Ministerului Finanțelor din 05.11.2015 și a Legii nr.52 din 03.04.2014 cu privire la Avocatul Poporului și a Legii pentru aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a Oficiului Avocatului Poporului”, este precizat în comunicatul Oficiului Avocatului Poporului.

Amintim că Avocatul Poporului este de părere că a devenit victima unui atac mediatic după ce ar fi depistat mai multe ilegalități la Oficiu. Ea a declarat că fosta conducere ar fi comis mai multe ilegalități, care vor fi transmise organelor de drept pentru intentarea dosarelor penale. Mai mult, Moloșag spune că echipa pe care a găsit-o la Oficiul Avocatului Poporului nu a acceptat-o, de aceea are nevoie de o persoană care să o apere.
Video
Ședința plenară a Parlamentului - ce examinează deputații