Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Oficial! Târgul de Crăciun din Capitală va fi inaugurat în curând

Un Târg de Crăciun va fi inaugurat în centrul Capitalei, iar în alte localități vor fi organizate o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 dec – Sputnik. Guvernul va organiza mai multe evenimente în contextul sărbătorilor de iarnă. Târgul de Crăciun va fi inaugurat în centrul Capitalei, iar în alte localități vor fi organizate o serie de concerte cu muzică tradițională de Crăciun.

„Târgul de Crăciun din acest an va fi amplasat în aşa fel încât să nu limiteze circulaţia pe nici o stradă. Am ales un spaţiu în aşa mod ca să nu fie periclitată circulaţia din centrul Capitalei, care este încărcată, mai ales în timpul sărbătorilor”, a spus Gavriliţa.

Premierul a precizat că acesta va fi un Târg în care vor avea prioritate produsele autohtone şi întreprinderile din ţară.
De asemenea, Natalia Gavriliţa a spus că evenimentul va fi organizat în toate regiunile ţării, cu amplasare în zece oraşe, având şi componenta cultural-artistică.
„La Târgul de Crăciun din acest an ne vom concentra în special pe categoriile sociale defavorizate, pe promovarea meşterilor populari, oferind posibilităţi de promovare a meşteşugăritului autohton şi antreprenoriatului local”, a precizat şefa Cabinetului de miniştri.
Galerie foto
La Chișinău s-au aprins luminițe pe principalul brad al țării
În acest sens, Guvernul a alocat 8,5 milioane de lei. Toate evenimentele legate de sărbătorile de iarnă vor fi organizate în perioada 24 decembrie 2021 - 10 ianuarie 2022.
Primul Târg de Crăciun în stil european, organizat de Guvernul Republicii Moldova, a fost inaugurat la Chişinău, în decembrie 2017.