Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mesaj important de la “Moldovagaz”: cum obținem compensații pentru gaze naturale

Întreprinderea “Moldovagaz” vine cu un îndemn repetat către consumatori de gaze naturale, în care îi informează ce trebuie să facă c să obțină în volum deplin și la timp compensațiile pentur gazele naturale.
Sputnik
Administrația “Moldovagaz” spune că “atât consumatorii casnici și noncasnici trebuie să ofere acces neobstrucționat la contoarele lor controlorilor întreprinderilor de distribuție a gazelor”.
Acest fapt va face posibilă facturarea cât mai exactă a volumului de consum pentru luna noiembrie și, în consecință, calcularea sumei reale a compensației.
Totodată, datele de consum pot fi transmise prin intermediul unei fotografii a aparatelor de contorizare prin Viber ChatBot, Telegram-canalul MoldovagazSupport, precum și serviciul „Cabinetul personal al consumatorului”.

Noile tarife la gaz și căldură

Pe 9 noiembrie, ANRE a aprobat noi tarife la gazele naturale, la solicitarea companiei Moldovagaz.
Din 1 noiembrie, consumatorii casnici achită 10,26 lei pe metrul cub de gaze naturale. Prețul final în facturi, cu includerea TVA, va constitui 11,08 lei. Anterior, consumatorii plăteau 4,64 lei. Astfel, prețul crește de 2,4 ori. Tariful este preliminar și autoritatea de reglementare ar putea să-l revizuiască.
La solicitarea Termoelectrica, ANRE a aprobat un nou tarif și pentru căldură. Acum o gigacalorie de căldură va costa 1772 de lei. Creșterea a fost de 650 de lei (aproape 60%).
Politică
Decizie de ultimă oră a Guvernului: Cine va primi ajutor pentru perioada rece a anului