Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Au fost aleși noii membrii ai Consiliului Audiovizualului: Vezi cum arată noua componență

Șapte persoane au fost numite în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Aceștia au fost susținuți prin vot de 86 de deputați.
Sputnik
CHIȘINĂU, 3 dec - Sputnik. Șapte persoane au fost numite în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului. Aceștia au fost aleși pe un termen de șase ani. Hotărârea în acest sens a fost aprobat cu votul a 86 de deputați.
Câte un membru a propus Președinția și Guvernul, trei membri au fost delegați de fracțiunile parlamentare și doi membri – de către organizațiile societății civile.
Astfel, candidaturile lui Orest Dabija și a Larisei Turea au fost propuse de fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate. Totodată, fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a propus-o pe Tatiana Crestenco în funcția de membru al CA.
Candidatura lui Ruslan Mihalevschi a fost înaintată de președintele țării, iar a Lilianei Vițu-Eșanu de Guvernul Republicii Moldova
Organizațiile societății civile au propus în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului doi candidați – Ana Gonța și Eugeniu Rîbca.
Politică
Parlamentul i-a demis in corpore pe membrii Consiliul Coordonator al Audiovizualului
La începutul lunii noiembrie, Parlamentul i-a demis in corpore pe membrii Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Comisia de profil a parlamentului care a evaluat raportul CA a stabilit că membrii Consiliului Audiovizual și-au exercitat atribuțiile insuficient și neadecvat, lucru care a condus la neasigurarea pe deplină a securității spațiului informațional național.
După mai multe ore de discuții și replici, aleșii poporului au decis să respingă raportul de activitate al CA prezentat de președintele Consiliului, Ala Ursu-Antoci. Mai mulți deputați au venit cu critici la adresa membrilor consiliului, acuzându-i de partizanat politic.