Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tauber a depus o plângere la Procuratură împotriva membrilor CEC și șefului Poliției Bălți

Candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți consideră că toți aceștia și-au depășit atribuțiile.
Sputnik
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Marina Tauber a declarat că a depus plângeri împotriva membrilor CEC Pavel Postică, Sergiu Gurduza și a șefului Inspectoratului de Poliție Bălți Sergiu Munteanu. Potrivit lui Tauber, toți aceștia și-au depășit atribuțiile, încercând să o scoată din cursa pentru alegerea primarului la Bălți. Candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți a vorbit despre aceasta într-o emisiune la un post privat de televiziune.
”Ceea ce s-a întâmplat ieri la CEC a avut loc la indicația directă a doamnei Sandu, pe care ea i-a transmis-o domnului Postică. Ilan Șor a vorbit despre asta și avem dovezi. El le-a cerut membrilor CEC să mă excludă din cursa electorală”, a spus Tauber în interviul televizat.
De asemenea, potrivit lui Tauber, ea a contestat deciziei CEC la Curtea de Apel Chișinău.
Amintim că Judecătoria Bălți va examina mâine demersul Comisiei Electorale Centrale de a o exclude pe Marina Tauber din cursa electorală de la Bălți.
Politică
Tauber, despre solicitarea CEC de a o exclude din alegeri: „Vom ieși în stradă”
Hotărârea CEC privind anularea înregistrării candidatului Partidului „ȘOR” în alegerile locale noi din Bălți a fost adoptată miercuri, 1 decembrie, și a fost votată de 6 membri CEC din cei 8 prezenți la ședință.
La ședință au fost prezenți reprezentanți ai Partidului Șor - însăși Marina Tauber și Denis Ulanov.
În timpul examinării chestiunii, în fața clădirii CEC a avut loc un miting de susținere a candidatului partidului.
Joi, Tauber și Ulanov au comunicat în cadrul unui briefing că Partidul Șor va lupta până la urmă și este gata să-și scoată susținătorii în stradă pentru susținere.

Alegerile primarului la Bălți

Candidatul Partidului „ȘOR” Marina Tauber a câștigat detașat primul tur al alegerilor locale noi pentru Primăria municipiului Bălți.
Pentru Marina Tauber au votat 15 918 de persoane (47,93%). Pe locul doi s-a poziționat candidatul independent Nicolai Grigorișin, cu 6 951 de voturi (20,93%).
Astfel, Marina Tauber și Nicolai Grigorișin ar urma să lupte pentru fotoliul de primar al municipiului Bălți în turul doi al scrutinului, care ar urma să se desfășoare în data de 5 decembrie. Asta în cazul în care instanța de la Bălți nu va decide scoaterea Marinei Tauber din cursă.