Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popescu: Avem un candidat la funcția de ambasador în Rusia, așteptăm încheierea procedurii

Potrivit ministrului de Externe, în curând ar putea fi numit un nou ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.
Sputnik
CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Candidatul la funcția de ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă a fost stabilit, iar procedurile legate de numirea sa sunt „aproximativ la jumătatea drumului”. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, în cadrul unei conferințe de presă.
Ministrul de Externe a precizat că pentru numirea unui ambasador sunt anumite proceduri care trebuie întocmite.

"Trebuie să găsești un candidat, apoi se face o cerere de agrement, după care sunt efectuate proceduri interne. Au trecut aproximativ trei luni de când a fost stabilită o candidatură", a spus Popescu.

Ministrul însă nu a precizat cine este candidatul și la ce etapă se află procedurile de numire a ambasadorului.
"Procesul este în derulare, există un candidat, suntem aproximativ la mijlocul acestui proces", a spus Popescu.
Moldova și Rusia
Popescu spune când va fi numit noul ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă
Amintim că săptămâna trecută Moldova a trimis la Moscova o solicitare pentru acreditarea unui nou ambasador al Republicii Moldova în Federația Rusă.
Asta după ce în luna august Vladimir Golovatiuc a fost rechemat și demis din funcția de șef al misiunii diplomatice a Republicii Moldova în Federația Rusă. Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat într-un scandal sexual. Acesta este învinuit de o angajată a Ambasadei Republicii Moldova la Moscova de hărțuire sexuală.