Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Directorul general al Termoelectrica a demisionat: Mesajul lui Veaceslav Eni

Termoelectrica a rămas fără director general. Veaceslav Eni a demisionat din funcție.
Sputnik
CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. Veaceslav Eni a demisionat din funcția de director general al Termoelectrica, iar mandatul acestuia va expira în data de 1 decembrie. Un anunț în acest sens a fost postat pe pagina de Facebook a întreprinderii.
Veaceslav ENI a deținut funcția de director general Termoelectrica timp de șase ani, fiind la al treilea mandat consecutiv.
Potrivit unui comunicat emis de Termoelectrica, în perioada mandatului lui Eni, întreprinderea a implementat un șir de proiecte de succes, recunoscute drept exemple de bune practici, atât în țară, cât și peste hotare.
Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Veaceslav Eni a menționat că sistemul termoenergetic al Capitalei are o temelie puternică.
”Această temelie a fost construită în ani, cu multă muncă și dedicație, fiind bazată pe eficientizarea proceselor, echipamente moderne și servicii calitative consumatorilor”, a menționat Veaceslav Eni.
Societate
Directorul ANRE Ștefan Creangă a demisionat: Care este motivul
Totodată, Eni a ținut să-i mulțumească echipei sale de implicarea de care aceasta dă dovadă zi de zi, în regim non stop.
”Pentru că atunci când a fost nevoie ați fost și sunteți aici la pupitre, în birouri, sau în teren, așa încât oamenii să simtă căldură și lumină mereu în casele lor”, a mai adăugat Eni.
Amintim că săptămâna trecută directorul general al SA „Termoelectrica” a fost recunoscut ca suspect într-un dosar penal de îmbogățire ilegală. Potrivit Procuraturii Anticorupție, acesta a fost deja audiat.

„S-au strâns dovezi, în baza cărora a apărut o suspiciune rezonabilă că în perioada 2015 – noiembrie 2021, cheltuielile suspectului, atât cele personale, cât și cele realizate prin persoane terțe, au depășit veniturile înregistrate cu 3 849 796 de lei”, au precizat sursele din procuratură.

După cum menționează sursele, „în aceeași perioadă de timp, suspectul, personal și prin terți, a înregistrat 10 obiective imobiliare și două autovehicule în valoare de 6 602 988 de lei, a achiziționat două apartamente și un autoturism Hyundai Tucson, produs în 202, al cărui cost total se presupune a fi de 991 341 de lei”.
Procuratura Anticorupție a mai anunțat că în perioada 2019-2021 sunt desfășurate acțiuni procesuale în cadrul altor procese penale pentru abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu și în cazul altor persoane responsabile ale întreprinderii Termoelectrica.