Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații comuniști și socialiști cer audierea conducerii CNA și a SPPS

Deputații comuniștilor și socialiștilor cer audierea conducerii CNA și a Serviciului de Protecție și Pază de Stat.
Sputnik
CHIȘINĂU, 25 nov - Sputnik. Deputatul Grigore Novac a cerut audierea conducerii Centrului Național Anticorupţiei și Serviciului de Protecție și Pază de Stat.
Audierea a fost cerută în contextul în care în presă au apărut imagini video în care procurorul general interimar, Dumitru Robu, numără o sumă de bani în valută euro. În opinia deputatului BCS, Grigore Novac, CNA ar trebui să raporteze ce măsuri a întreprins în acest caz.

„Solicităm introducerea pe ordinea de zi a audierii conducerii CNA pentru a spune ce măsuri s-au întreprins, pentru a avea încrederea totală că PG este condusă de o persoană integră”, a spus Novac.

Novac a cerut și audierea conducerii SPPS, de la care vrea explicații privind motivul pentru care a fost necesară acordarea pazei de stat procurorului general interimar Dumitru Robu.
„Am văzut că domnul procuror dispune de această protecție din partea statului, suntem conștienți că se cheltuie bani publici, am vrea să știm pe ce se cheltuie, să vedem dacă e oportună acordarea acestei protecții din partea statului sau este exagerată”, a mai declarat Novac.
Atât propunerea de audiere a conducerii Centrului Național Aticorupției, cât și Serviciului de protecție și pază de stat nu a fost susținută de toți deputații.
Politică
Procurorul general interimar, acuzat de luare de mită: Ce spune Dumitru Robu - VIDEO