Coronavirus

Incidența COVID-19 în Moldova: Câte raioane au trecut la ”Cod Verde”

Agenția Națională pentru Sănătate Publică a prezentat datele actualizate privind incidența COVID-19 în raioanele Moldovei.
Sputnik
CHIȘINĂU, 22 nov – Sputnik. Cinci localități din țară au trecut la gradul de alertă ”Cod Verde” de COVID-19. Datele actualizate au fost prezentate astăzi de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
În prezent, alerta ”Cod Roșu” de COVID-19 este menținută doar în regiunea transnistreană.
”Codul Portocaliu” este instituit în municipiile Chișinău și Bălți, dar și raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Ialoveni și Șoldănești.
Totodată, raioanele Briceni, Cantemir, Telenești, Florești și Hâncești au fost trecute la ”Codul Verde”. În celelalte regiuni ale țării este valabil ”Codul Galben”.
În municipiul Chișinău se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă ”Cod Portocaliu”. Potrivit autorităților locale, incidența îmbolnăvirilor prin infecția COVID-19 pe teritoriul municipiului este încă înaltă, în comparație cu alte teritorii din țară, cu persistența cazurilor grave și foarte grave, deși se atestă o dinamică zilnică de descreștere a numărului de infectări.
Societate
Se închide sau nu Centrul COVID de la Moldpexpo: Ce spune Ceban
De la începutul pandemiei, în Capitală au fost înregistrate 134 586 de cazuri confirmate COVID-19, inclusiv tratate – 132 031 și 2 491 de decese.