Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Bălți și în alte 14 localități au loc alegeri locale noi

La Bălți, dar și în 14 localități din țară astăzi au loc alegeri locale noi.
Sputnik
CHIȘINĂU, 21 nov - Sputnik. Duminică, 21 noiembrie, au loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară. Scrutinul a început la ora 07:00 și se va desfășura până la ora 21:00.
Alegerile locale noi se desfășoară în municipiul Bălți; satul Opaci și comuna Ucrainca raionul Căușeni; comuna Hârtop, raionul Cimișlia; orașul Cupcini și satul Hlinaia, raionul Edineț; satul Călinești, comuna Ișcălău și satul Pârlița, raionul Fălești; comuna Camenca, raionul Glodeni; satul Bălceana, raionul Hâncești; comuna Cneazevca, raionul Leova; satele Palanca și Ștefănești, raionul Ștefan Vodă și comuna Negurenii Vechi, raionul Ungheni.
Potrivit datelor din Registrul de Stat al Alegătorilor, la alegeri sunt așteptați 130 554 de cetățeni cu drept de vot.
Pentru cele 15 localități au fost tipărite 130 917 de buletine de vot. Pentru alegerea primarului municipiului Bălți, au fost tipărite cele mai multe buletine - 102 105, dintre care 51 988 în limba română și 50 117 în limba rusă.
Trebuie precizat că angajații subdiviziunilor responsabile de eliberarea actelor de identitate în circumscripțiile unde astăzi vor avea loc alegeri locale noi vor munci în ziua de duminică, 21 noiembrie. Asta pentru a asigura cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot cu acte de identitate necesare pentru participarea la alegeri.
Politică
Anunț important! Ce trebuie să știe cei care vor să participe la alegerile de duminică