Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputat PAS, reacție dură față de sondajul IMAS care arată scăderea ratingului guvernării

Vicepreședintele Parlamentului Mihai Popșoi a venit cu o reacție după ce compania IMAS a publicat rezultatele unui nou sondaj de opinie, în care a fost prezentat nivelul încrederii cetățenilor față de politicieni.
Sputnik
CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi a criticat dur rezultatele noului sondaj IMAS, în care a fost prezentat nivelul încrederii cetățenilor în politicieni, dar și în „vremurile bune”.
Potrivit sondajului, doar 20 la sută din populația Republicii Moldova crede că au pornit „vremurile bune”, iar clasamentul încrederii cetățenilor în politicieni s-a schimbat. Studiul arată că 77% din oamenii nu simt și nu cred că pentru ei au pornit „vremurile bune”.
Totodată, sondajul o trece pe președintele Maia Sandu pe locul doi în clasamentul încrederii în politicieni, după primarul Chișinăului, Ion Ceban, care se află în fruntea acestui clasament. Pe locul trei la capitolul încredere în politicieni este liderul PSRM, Igor Dodon, urmat de liderul PCRM, Vladimir Voronin. PAS este susținut în continuare de 39,9% din cei deciși, iar BCS - de 38,1%.
În acest context, Mihai Popșoi a scris pe pagina sa de Facebook că urmărește cu atenție activitatea politică a președintelui IMAS Doru Petruți, pe care îl acuză că ar fi angajat politic.

”Este un fenomen grav și care dăunează țării noastre pentru că decredibilizează profesia și încurcă societatea să aibă o imagine clară și corectă despre procesele care au loc. PS: Ceva e tare putred în sociologia noastră dacă autorii “au uitat” să includă conducerea guvernului Republicii Moldova…”, a mai scris Mihai Popșoi.

Doru Petruți nu a comentat deocamdată acuzațiile lui Mihai Popșoi.
Politică
Surpriza zilei: Cel mai de încredere politician moldovean - Nu e Maia Sandu
Sondajul a fost realizat față în față în perioada 23 octombrie - 15 noiembrie, pe un eșantion de 893 de persoane, cu o marjă de eroare +- 3,3%. Studiul a fost realizat la comanda Public Media.