Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul Moldovei a spus când va pleca în vizită la Moscova

Natalia Gavrilița a menționat că după discuțiile dintre miniștrii de externe ai Rusiei și Republicii Moldova, la sfârșitul lunii noiembrie este programată și o întâlnire la nivelul comisiei interguvernamentale moldo-ruse.
Sputnik
CHIȘINAU, 11 nov - Sputnik. Șefa Cabinetului de Miniștri al Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a declarat că nu are deocamdată în programul său „o vizită confirmată” în Rusia. Declarația a fost făcută în cadrul conferințe de presă în care a fost prezentat raportul despre activitatea guvernului în primele 100 de zile.
"Nu avem deocamdată o vizită confirmată. Va avea loc o vizită a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu, care va pleca săptămâna viitoare la Moscova, unde se va întâlni cu ministrul Lavrov și cu alți oficiali", a spus Gavrilița.
După care, a precizat premierul moldovean, este planificată o întâlnire la nivelul comisiei interguvernamentale moldo-ruse, la sfârșitul lunii noiembrie. „Iar după aceea vom putea spune când va avea loc vizita și în ce probleme vor fi discutate”, a conchis Gavrilița.
Vizita de lucru a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, vicepremierul Nicu Popescu la Moscova este programată pentru perioada 16-17 noiembrie.
Moldova și Rusia
Zaharova a dezvăluit detalii despre întâlnirea dintre Lavrov și Popescu
După cum a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei Maria Zaharova, pe 17 noiembrie sunt planificate negocierile Ministrului de Externe, Serghei Lavrov, cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.
Potrivit reprezentantului oficial al MAE rus, ”în cadrul discuțiilor, miniștrii vor analiza probleme de actualitate ale cooperării bilaterale, cu accent pe tematica interacțiunii dintre departamentele de politică externă ale celor două țări”.
”Este planificat un schimb de opinii cu privire la problemele globale și regionale majore de interes reciproc. Părțile vor acorda o atenție deosebită interacțiunii în cadrul organizațiilor internaționale cheie, în primul rând ONU, precum și a formatelor de integrare regională, inclusiv CSI, UEEA și OCEMN”, a menționat Zaharova.
Ea a menționat că un loc important în cadrul negocierilor vor ocupa discuțiile despre starea actuală și perspectivele reglementării transnistrene.