Coronavirus

Sosedova: Cum pot fi motivați moldovenii, ucrainenii și rușii să se vaccineze

Reprezentantul proiectului Вакцина.ру a numit motivul pentru care se observă un nivel scăzut de vaccinare a cetățenilor împotriva coronavirusului în spațiul post-sovietic.
Sputnik
Cetățenii țărilor post-sovietice nu trebuie considerați oameni întunecați și inculți, cărora le este frică de vaccinuri. Pe de o parte, motivul poate fi „prea multa minte strica” și, pe de altă parte, o anumită neîncredere față de autorități, în spatele căreia se află o componentă politică.
Oamenilor li se propune să se vaccineze, dar ei înțeleg importanța acesteia doar atunci când cei dragi ajung în spital.
Editoriale
Guvernarea Sandu renunță la aroganța afișată față de ruși?
Această boală nu-i cruță nici pe cei bogați și nici pe cei săraci. Suntem cu toții în aceleași condiții în fața acestui ucigaș covid tăcut. Această opinie a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către biofizicianul Nelly Sosedova, care reprezintă proiectul Вакцина.ру.
"Iată de ce să ne adresăm oamenilor prin intermediul mass-media. Arătați câți oameni sunt la rând la înmormântare. Relatați despre decesele provocate de coronavirus. Arătați persoanele care plâng în unitățile de terapie intensivă și rudele lor care nu au primit vaccinul la timp", spune expertul.
Sosedova a spus că într-un sondaj s-a dovedit că oamenii nu dispun de suficiente informații despre vaccin, așa că această lacună trebuie completată de specialiști care ar vorbi despre baza științifică a vaccinului, siguranța și imunogenitatea acestuia.
Folosind exemplul președintelui rus, Vladimir Putin, vedem că în mediul său s-au îmbolnăvit 30 de persoane care nu au administrat vaccinul la timp. Însă, președintele rus, după un curs de vaccinare, este viu și sănătos.
"Noile vaccinuri sunt create pe baza unor tehnologii deja cunoscute, care ne sunt familiare încă din copilărie și care au tratat rujeola, difteria și tetanosul. Despre asta trebuie să vorbim. Nu am inventat nimic nou, dar vaccinurile au extins viața omenirii timp de 20 de ani, iar acesta este un fapt dovedit", a conchis biofizicianul.
Editoriale
Gazul rusesc ne fură viitorul european? Cinism în stil moldovenesc