Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Expert: Chișinăul ar putea semna cu România un contract de livrare a gazelor

Chișinăul trebuie, în maximum două săptămâni, să ia o decizie politică ca de la 1 noiembrie să fim aprovizionați cu gaz.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. În cazul în care nu se reușește semnarea unui contract cu Gazprom, atunci Republica Moldova ar putea semna un contract de livrare a gazelor cu România. Gazpromul ar putea să livreze gaz doar pentru regiunea transnistreană în baza unui contract cu MoldovaGaz. Precizarea a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de expertul politic Roman Mihăeș.
Editoriale
Gazul rusesc ne fură viitorul european? Cinism în stil moldovenesc
„Republica Moldova are soluția de a semna un contract de livrare a gazelor naturale cu România în cazul în care Gazprom-ul oprește livrarea pentru țara noastră. Soluții sunt mai multe. Din câte am înțeles toate sunt pe masă”, a precizat Mihăeș.
Expertul mai spune că țevele din România, la care s-au făcut lucrări, prin revers ar putea asigura totuși și regiunea transnistreană. Problema este în decizia politică a Guvernului de la Chișinău, el trebuie în maximum două săptămâni să ia o decizie, ca de la 1 noiembrie, Republica Moldova să nu rămână fără gaze. Acesta mai spune că s-a așteptat vizita premierului Natalia Gavrilița la Minsk, iar în câteva zile vor anunța decizia finală.
Societate
Presa de peste Prut: Puțin probabil că România va oferi gaz Moldovei fără acordul Gazprom