Coronavirus

Ultima oră: Elevii și studenții nu vor mai sta în carantină 14 zile

Comisia Națională de Sănătate Publică a decis să modifice termenul de carantină a elevilor și studenților.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Elevii și studenții nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină o perioadă de 14 zile de la data contactării cu o persoană infectată cu noul tip de coronavirus. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Sănătate Publică și făcută publică abia astăzi de secretarul de stat a Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolăescu.
Internațional
Grevă generală de 24 de ore în Italia, iată ce ți se întâmplă dacă ești în drum
Secretarul de stat a precizat că perioada de carantină a celor care au contactat cu o persoană infectată cu COVID-19 se va incheia doar dacă după a șaptea zi din data confirmării cazului pozitiv elevii/studenții care au intrat în contact vor prezenta testul negativ realizat în ultimele 24 de ore. Aceste persoane vor putea reveni la ore cu prezența fizică.
Coronavirus
Unde trebuie să prezentăm testul sau certificatul de vaccinare: Ce spun autoritățile
Potrivit Svetlanei Nicolăescu, la data de 8 octombrie, în Republica Moldova aproximativ 11 mii de elevi/studenți se aflau în carantină. Trebuie specificat că testarea cu scopul încheierii perioadei de carantină mai devreme de 14 zile se va face în mod gratuit. Elevii/studenții care nu se prezintă la testare vor continua să stea în carantină toate cele 14 zile de la data contactului cu persoana infectată.