Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Victoria Furtună, candidatul propus la funcția de procuror general interimar

Victoria Furtună este unul dintre candidații propuși de CSP la funcția de procuror general interimar.
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Victoria Furtună este unul dintre cei doi candidați desemnați miercuri de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor pentru funcția de Procuror General interimar.
Din 21 ianuarie 2008, Furtună a activat în funcția de procuror în cadrul Procuraturii sectorului Botanica a municipiul Chișinău.
Politică
”În stil Plahotniuc”: Reacții ale experților și politicienilor la reținerea lui Stoianoglo
Ea a fost numită, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 775-p din 18 iulie 2016, în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.
Victoria Furtună a instrumentat dosarul fostului ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc și dosarul în care fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost acuzat de corupție.
Potrivit Declarație de avere, Furtună deține o casă de locuit cu suprafața de 101,6 m.p., abitație din anul 2017, și un autoturism de model Mercedes.
Victoria Furtună a fost distinsă în 2016 cu Insigna de piept ”Eminent al Procuraturii”.
Consiliul Suprem al Procurorilor urmează să examineze candidaturile, iar la ora 15:00 se vor întruni în ședință pentru a alege procurorul general interimar.