Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât a costat bugetul de stat vizita Maia Sandu la New York

Vizita Maiei Sandu la New York a costat 78,6 mii de lei, bani cheltuiți din bugetul de stat. Iată pe ce au fost cheltuiți cei mai mulți bani.
Sputnik
CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. Vizita delegației Republicii Moldova la New York, SUA, care a avut loc pe 20-23 septembrie, a costat bugetul de stat 78,6 mii de lei. În cadrul vizitei, Sandu a fost însoțită de consilierul în domeniul politicii externe, Cristina Gherasimov.
Potrivit instituției prezidențiale, din cei 78,6 mii de lei - 8,5 mii de lei au fost cheltuiți pentru diurnă, 20,5 mii de lei pentru cazare, iar 49,6 mii de lei pentru biletele de avion.
Politică
Discursul integral al Maiei Sandu la Adunarea Generală a ONU
Amintim că în luna septembrie, Maia Sandu a fost într-o vizită la New York unde a participat la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite. De la tribuna ONU, Sandu a vorbit despre pandemie și schimbările climatice, iar apoi s-a referit la securitatea internațională. Ea a precizat în context că este preocupată de deteriorarea situației de securitate din zona Mării Negre și a atins și subiectul diferendului transnistrean.