Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova a primit peste 36 de milioane de euro

36,4 milioane de euro au fost oferite de către Uniunii Europeană drept suport direct bugetului de stat.
Sputnik
CHIȘINĂU, 28 sept - Sputnik. Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere oficială cu comisarul european pentru vecinătate și extindere Oliver Varhelyi. În cadrul întâlnirii, cei doi au anunțat că UE a debursat țării noastre 36,4 milioane de euro, din cele 600 de milioane de euro promise de UE, care fac parte din Planul de recuperare economică.
Totodată, cei doi oficiali au discutat despre reformele în domeniul justiției, redresarea economică și îmbunătățirea climatului de afaceri, gestionarea crizei pandemice și imunizarea populației, dar și despre consolidarea instituțiilor de stat. În context, Gavrilița a apreciat suportul oferit țării noastre de către UE
„Suntem deschiși să aducem relația Republica Moldova - UE la un nivel mai înalt. Așteptăm cu nerăbdare reuniunea Consiliului de Asociere, unde va fi adoptată o nouă Agendă de Asociere cu UE. Ne dorim să includem în dialogul politic problemele securității, justiția și domeniul energetic”, a spus premierul.
Politică
Gavrilița, întrevedere cu comisarul european pentru justiție: Subiectele discutate
Cei doi oficiali au trecut în revistă și subiectele legate de dezvoltarea afacerilor rurale și infrastructurii locale pentru a crea cât mai multe locuri de muncă în țară.
„Intenționăm să propunem un proiect pilot în Republica Moldova de modernizare a economiei în localitățile rurale din toată țara, prin dezvoltarea industriei alimentare și celei agricole, crearea locurilor de munca, asigurându-ne, astfel, că există locuri de muncă bine plătite, satele se dezvolta, iar cetățenii nu mai părăsesc țara”, a menționat comisarul Varhelyi.
În cadrul întrevederii, premierul Natalia Gavrilița l-a invitat pe Oliver Varhelyi să viziteze Republica Moldova.