Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai mulți bugetari vor primi lunar o diferență de salariu – detalii

Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea articolului 27 din Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.
Sputnik
CHIȘINĂU, 23 sept – Sputnik. 56 de persoane care urmează să fie transferate către ministerele nou-create, vor beneficia de plata diferenței de salariu în sumă de la 100 lei – până la 6 132 de lei lunar. Un proiect de lege privind modificarea articolului 27 din Legea privind sistemul unitar de salarizare din sistemul bugetar a fost susținut cu votul a 55 de deputați, în cadrul ședinței Parlamentului.
Societate
Cota TVA pentru HoReCa a fost redusă - Iată cu cât
Potrivit inițiativei legislative înaintate spre examinare Parlamentului, „în cazul în care, pentru unele persoane transferate într-o funcție similară sau într-o funcție mai avansată, urmare a reorganizării administrației publice centrale de specialitate și transferării a unor domenii de activitate sau funcții de la o unitate bugetară către alta, salariile calculate prin aplicarea prezentei legi sunt inferioare salariilor medii lunare calculate anterior transferării, acestora li se garantează diferența de salariu”.
Politică
Deputații au votat în lectura a doua amendarea Constituției: Ce s-a schimbat
Prin urmare, în contextul restructurării administrației publice centrale de specialitate prin dezmembrare (separarea) unor ministere, aproximativ 56 de persoane care urmează să fie transferate către ministerele nou-create, vor beneficia de plata diferenței de salariu în sumă de la 100 lei – până la 6132 de lei lunar.
Coronavirus
Noile restricții care vizează sălile de fitness
Concomitent, este de menționat că plata diferenței de salariu se aplică doar pentru perioada de activitate în unitatea bugetară respectivă, în aceeași funcție sau într-o funcție mai avansată. Prezenta lege va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.