Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Irina Vlah a votat în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară din Găgăuzia

Guvernatorul Găgăuziei speră că deputații următoarei legislaturi ”se vor concentra pe construcție și dezvoltare”.
Sputnik
CHIȘINĂU, 19 sept – Sputnik. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și-a exercitat dreptul la vot în cadrul alegerilor pentru Adunarea Populară a Autonomiei. Guvernatorul a votat în circumscripția electorală nr.1 din Comrat.
Башкан Гагаузии Ирина Влах проголосовала на выборах в Народное собрание
Potrivit unui comunicat de presă, din cauza unui tramatism la picior, bașcanul Găgăuziei și-a exercitat dreptul de vot la domiciliu, după ce a depus prealabil o cerere la Biroul Electoral al secției de votare. Guvernatorul a votat împreună cu mama sa, Natalia Vlah.
"Parcurgem o etapă complicată. Criza pandemică a fost agravată de conflictul politic agresiv de durată, care alimentează dispoziția pesimistă în societate. În același timp, alegerile sunt întotdeauna o oportunitate de a determina începutul unei noi etape - unei etape mai bune. Adunarea Populară este un organ important al puterii democratice, care poate aduca o contribuție esențială la dezvoltarea Autonomiei”, a spus bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.
Totodată, Irina Vlah și-a exprimat speranța că ”deputații următoarei legislaturi se vor concentra pe construcție și dezvoltare”. Vlah a făcut apel către locuitorii Găgăuziei să voteze ”oameni competenți, onești și constructivi – oameni capabili să se ridice deasupra egoismului propriu și să lucreze pentru progresul Găgăuziei”.