Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Care a fost scopul vizitei lui Ion Ceban la Kiev

Primarul Capitalei a participat la Forumul Investițional de la Kiev, în cadrul căruia a vorbit despre acțiunile Primăriei Chișinău în perioada pandemică.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 sept - Sputnik. Ion Ceban a participat la Forumul Investițional de la Kiev. Primarul a scris pe pagina sa de Facebook că în cadrul evenimentului a vorbit despre pașii pe care i-a întreprins pentru a gestiona situația epidemică, cum au fost amenajate spitalele, cum au fost asigurați medicii, dar și despre crearea de către municipalitate a fondului de rezervă pentru lupta cu COVID-19.
„Am menționat despre desfășurarea procesului educațional în capitală, unde s-au implicat conducători de instituții educaționale, profesori și părinți pentru a crea platforma alternativă de educație online astfel ca să nu pierdem anul școlar”, a precizat Ion Ceban.
Politică
Ceban și Kliciko s-au întâlnit la Kiev
Edilul-șef spune că a mai relatat despre proiectele de infrastructură realizate de primăria Chișinău.
„Pandemia ne-a mobilizat să facem tot posibilul ca să aducem cât mai mult transport public, fiind procurate pe parcursul unui an, 82 de unități și urmează ca până la finele anului să avem în total circa 240 de autobuze și troleibuze aduse”, a menționat primarul.
În cadrul evenimentului, Ceban a vorbit și despre promovarea vaccinării, dar și despre faptul că Primăria Chișinău a realizat zeci de campanii de informare, a creat puncte de vaccinare și a organizat maratoane. El a menționat că prioritatea autorităților rămâne a fi imunizarea populației pentru a învinge pandemia.