Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Proiectul ”Nord Stream – 2”, finalizat: A fost sudat ultimul segment

Operatorul gazoductului ”Nord Stream – 2” a anunțat încheierea lucrărilor de construcție.
Sputnik
CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Nord Stream 2 AG, operatorul proiectului ”Nord Stream – 2”, a sudat ultima țeavă a celei de-a doua ramuri a gazoductului, iar acum va efectua joncțiunea secțiunii germane cu cea daneză și se va proceda la punere în funcțiune, pentru a da în folosință conducta până la sfârșitul anului 2021, a anunțat compania. La rândul său, Gazprom a informat despre încheierea lucrărilor de construcție a ”Nord Stream – 2”.
Analize și opinii
Expert, despre ideea de a vinde Nord Stream 2: ”Deja, mă iertați, au fost trimiși”
“Pe 6 septembrie, specialiștii barjei de instalare a țevilor Fortuna au efectuat sudarea ultimului segment al celei de-a doua ramuri a gazoductului ”Nord Stream – 2”, după care țeava cu numărul 200 858 va fi coborâtă la fundul Mării Balete, în apele germane”, este menționat în comunicatul companiei.
“Următorul pas va fi joncțiunea secției gazoductului dinspre țărmul Germaniei cu secțiile din apele Danemarcei, prin metoda suprapunerii deasupra apei. Apoi vor fi efectuate lucrări de punere în funcțiune la cea de-a două ramură, pentru a da în folosință gazoductului până la sfârșitul acestui an”, a mai adăugat Nord Stream 2 AG.
Compania subliniază că ”Nord Stream – 2” va contribui la acoperirea pe termen lung a necesităților pieței energetice a UE privind gazele de import, asigurând o furnizare sigură, în condiții economice rezonabile.
“Lucrările de construcția a gazoductului ”Nord Stream – 2” s-au încheiat”, a anunțat ulterior Gazprom pe canalul său Telegram, publicând linkul spre comunicatul operatorului.