Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Manifestații la Londra împotriva vaccinării obligatorii

Manifestații la Londra împotriva vaccinării obligatorii. Demonstranții au blocat străzile centrale ale orașului.
Sputnik
BUCUREȘTI, 29 aug – Sputnik. Sute de oponenți ai vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 au organizat un mars de protest, paralizând circulația pe străzile centrale din Londra, transmite reporterul RIA Novosti.
Mulțimea de demonstranți s-a adunat în Hyde Park, de unde în bătaia tobelor și sloganele “Redați Libertatea”, “Nu măștilor” a pornit pe străzile orașului, în direcția podului Westminster.
Pe unele străzi circulația a fost blocată de poliție sau este îngreunată, odată ce demonstranții au intrat pe partea carosabilă. Protestatarii se apropiau de automobilele aflate în ambuteiaj, distribuiau pliante și scandau, unii șoferi i-au salutat claxonând.
Politică
Reacția Ministerului Sănătății după ce Ceban le-a dat voie profesorilor să nu facă teste
Manifestanții se pronunță împotriva așa-numitului “pașaport-covid”, vaccinarea obligatorie a copiilor, purtării măștii.
Majoritatea participanților nu purta măști, unii dintre ei se luau la ceartă cu trecătorii care aveau o altă poziție, însă se comportau pașnic.
Ajunși la podul Westminster, demonstranții au organizat dansuri, scandând “Libertate!”, după care și-au continuat marșul.