Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Morți pe aeroportul Kabul: Americanii au tras în mulțime - VIDEO

Mai mulți oameni au murit după ce militarii americani au deschis foc de avertisment în mulțimea de afgani care eu ieșit pe pista de decolare din aeroportul Kabul pentru a se salva de talibani.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Informația fost confirmată pentru RIA Novosti de către o sursă din serviciul de securitate al Aeroportului Kabul. Dar și de imaginile video făcute de martorii oculari.
Anterior, postul de televiziune Al-Jazeera a relatat că haosul domnește pe aeroportul din Kabul din cauza intensității zborurilor cu elicopterul, la bordul cărora fug din Afganistan angajați ai misiunilor diplomatice.
Al-Jazeera a relatat, de asemenea, despre mulțimea de pe aeroport „a cetățenilor care încearcă să scape de talibani*, îmbulzindu-se la intrarea în singurul aeroport al capitalei afgane.
Situația din Afganistan s-a agravat în mod special în ultimele săptămâni, talibanii avansând spre marile orașe.
Duminică, mass-media și sursele au declarat că rebelii dețin controlul asupra tuturor punctelor de trecere a frontierei. Tot duminică, mai târziu, militanții au spus că au intrat în Kabul și că au preluat controlul asupra palatului prezidențial. La rândul său, președintele afgan Ashraf Ghani a declarat că a părăsit țara „pentru a preveni masacrul”. În noaptea de duminică spre luni, purtătorul de cuvânt al talibanilor, Muhammad Naim, a declarat că războiul din Afganistan s-a încheiat.
* Organizația teroristă interzisă în Rusia.