Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinăul, pregătit pentru o nouă rundă de negocieri în formatul ”5 + 2”

În cadrul întâlnirii cu reprezentantul OSCE, vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski a subliniat deschiderea părții moldovenești pentru dialog în cadrul soluționării problemei transnistrene.
Sputnik
CHIȘINĂU, 16 aug – Sputnik. Vicepremierul Vlad Kulminski și șeful Biroului Politici de Reintegrare Alin Gvidiani au avut o întrevedere cu reprezentantul OSCE pentru reglementarea transnistreană Thomas Mayr-Harting.
În cadrul dialogului, interlocutorii au făcut un schimb de opinii cu privire la subiectele actuale ce vizează problema transnistreană, abordarea Chișinăului pe marginea acestora, precum și au fost accentuate obiectivele prioritare reflectate în Programul de activitate al Guvernului Republicii Moldova.
Republica Moldova
Participanții la formatul 5+2 au adoptat o declarație privind reglementarea transnistreană
Kulminsky și Gvidiani au confirmat disponibilitatea Chișinăului de a participa la o nouă rundă de negocieri în formatul ”5 + 2”. Au fost, de asemenea, discutate aspecte privind promovarea măsurilor de întărire a încrederii.
Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova au menționat că mizează, în continuare, pe sprijinul Președinției în exercițiu a OSCE pentru a intensifica negocierile.