Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Politica Occidentului este agresivă și duce la impas

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, afirmă că Occidentul întreprinde ”încercări disperate” pentru a-și păstra pozițiile.
Sputnik
CHIȘINĂU, 13 aug – Sputnik. Occidentul întreprinde ”încercări disperate” de a-ți păstra pozițiile, politica lui nu are perspective pentru că duce la impas, a declarat ministrul de Externe al Rusiei Serghei Lavrov.
"Aceasta este o politică agresivă, în încercarea de a-i domina pe toți și toate, și oricine contrazice Occidentului trebuie pedepsit. O politică ce duce în impas, ea nu are niciun fel de perspective", a spus Lavrov în cadrul prelegerii „Societatea civilă și statul, în apărarea adevărului istoric, valorilor și suveranității".
Rusia
Lavrov: Occidentul încearcă să formeze în jurul Rusiei o centură a instabilității
În opinia sa, o astfel de politică reflectă „încercările disperate” ale Occidentului de a-și menține pozițiile pe care le-a avut în afacerile mondiale în ultimii 500 de ani.
În momentul de față, când se formează o lume multipolară, policentrică, încercările Occidentului de a impune valori liberale nu se încununează de succes, a rconchis Lavrov.