Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi numiri la Guvern: Cine este șeful Cabinetului premierului și purtătorul de cuvânt

Noi numiri la Guvern. Iată cine a devenit șef al Cabinetului premierului și purtător de cuvânt al Nataliei Gavrilița.
Sputnik
CHIȘINĂU 10 aug – Sputnik. Adrian Baluțel a fost numit șef al Cabinetului premierului Natalia Gavrilița, iar Anastasia Taburceanu va ocupa funcția de purtător de cuvânt al prim-ministrului. Noile numiri au fost anunțate în cadrul unui comunicat de presă emis de Guvern.
Adrian Băluțel a fost numit șef al Cabinetului prim-ministrului Natalia Gavrilița.
Adrian Baluțel este în prezent deputat în Parlamentul Republicii Moldova și va trebui să renunțe la mandat pentru a putea ocupa noua funcție. El a fost expert asociat al Institutului pentru Politici și Reforme Europene. A lucrat ca asociat de proiect în cadrul Fundației Konrad Adenauer în Republica Moldova. În anul 2019, în Guvernul Maiei Sandu, a ocupat funcția de secretar de stat al Ministerului Educației. Este absolvent al Colegiului Europei. A urmat programul de masterat în studii europene și relații internaționale.
Politică
Natalia Gavrilița a prezentat ministerelor noii șefi
Tot astăzi a fost numit purtătorul de cuvânt al premierului Gavrilița. Este vorba despre Anastasia Taburceanu, care are o experiență de peste 10 ani în comunicare și relații cu mass-media. A activat în cadrul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, USAID Moldova și a fost implicată în proiecte europene.
Anastasia Taburceanu
Anastasia Taburceanu are studii de licență în Științe ale Comunicării, studii de masterat în comunicarea publică și filosofie, antropologie și management cultural.