Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Scuarul panoramic de la Ciocana, parțial închis: Iată motivul

Accesul în scuarul panoramic de la Ciocana este limitat. Municipalitatea urmează să reabiliteze obiectivul.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 aug - Sputnik. În preajma scuarului panoramic de la Ciocana s-au produs alunecări de teren. Astfel, accesul în scuar pentru vizitatori este limitat. Primarul Ion Ceban anunță că, din cauza alunecărilor de teren, în mai multe locuri din scuar au apărut tasări, iar pericolul unor noi alunecări este iminent.
Societate
Încă un scuar din Chișinău va fi renovat: Cum va arăta
Astfel, accesul va fi interzis pentru o perioadă în care municipalitatea urmează să reabiliteze obiectivul din strada Maria Drăgan. Lucrările de reabilitare țin de consolidarea pantei prin construcția unui perete de sprijin.
„Totodată, în zona aferentă scuarului va fi amenajat un teren de fitness și workout. Primăria Chişinău a contractat o companie de proiectări care a elaborat un studiu geologic cu privire la consolidarea zonei scuarului împotriva alunecărilor”, scrie Ceban pe pagina sa de Facebook.
De precizat, studiul este la etapa coordonărilor. În același timp, în perioada imediat următoare va fi lansată procedura de elaborare a documentației de proiect și ulterior selectarea antreprenorului pentru reabilitarea scuarului în scopul prevenirii alunecărilor de teren.
Societate
Plouă torențial la Ciocana: Grindină și străzi inundate
Scuarul panoramic din strada Maria Drăgan din sectorul Ciocana al Capitalei a fost amenajat în anul 2019, dar nu s-a ținut cont de riscurile care pot apărea.