Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chișinău: Ședință comună a Guvernelor României și Republicii Moldova

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție telefonică, în această seară, cu premierul României, Florin Cîțu, anunță Executivul de la Chișinău pe pagina sa de Facebook.
Sputnik
CHIȘINĂU, 9 aug – Sputnik. Natalia Gavrilița i-a mulțumit omologului său pentru mesajul de felicitare și de susținere exprimat în ziua învestirii noului Guvern.
Totodată, Natalia Gavrilița a mulțumit Guvernului României pentru suportul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru donațiile de motorină, vaccinuri anti-COVID, echipamente dar, mai ales, pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova.
Cei doi premieri au agreat demararea pregătirii unei ședințe comune de guvern la Chișinău.
O altă temă abordată a fost reluarea și extinderea acordului interguvernamental pentru asistență tehnică nerambursabilă. Părțile au agreat crearea unui grup de lucru la nivel tehnic pentru pregătirea acordului.
Florin Cîțu și-a exprimat tot suportul pentru noul Guvern de la Chișinău prin dispunerea de a începe imediat lucrul pe întreaga agendă de cooperare bilaterală, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.