Dezbinare în sânul bisericii ortodoxe din Cipru din cauza Ucrainei

Dezbinare în sânul Bisericii Ortodoxe din Cipru din cauza recunoașterii sau nerecunoașterii bisericii Ortodoxe din Ucraina.
Sputnik
CHIȘINĂU, 14 iul – Sputnik. Dezbinare între arhierii și membrii Sinodului bisericii Ortodoxe din Cipru pe chestiunea recunoașterii sau nerecunoașterii Bisericii Ortodoxe a Ucrainei se intensifică, a declarat marți șeful Departamentului Sinodal pentru relațiile bisericești cu societatea și Mass-media al Patriarhiei Moscovei, Vladimir Legoida.
Politică
Ungaria îi dă peste nas Occidentului și ironizează dur Olanda și pe Soros
”Se pare că dezbinarea din cadrul Bisericii Ortodoxe Cipriote se adâncește. Un număr de membri ai Sinodului acestei biserici, care nu sunt de acord cu recunoașterea așa-numitei Biserici Ortodoxe din Ucraina, au refuzat să participe la serviciul divin ținut de Sinod pe10 iulie. <...> Presiunea exercitată asupra celor care nu sunt de acord să încalce canoanele este în creștere. Drept urmare, fisurile se adâncesc nu numai între bisericile ortodoxe locale, ci și în interiorul celor care au urmat decizia Constantinopolului și i-au recunoscut totuși pe schismaticii", a scris Legoida pe contul său de Telegram, fiind citat de RIA Novosti.
Anterior, presa a relatat despre refuzul unui număr de episcopi ai Bisericii Ortodoxe Cipriote, care nu erau de acord cu recunoașterea Bisericii Ortodoxe din Ucraina, de a participa la liturghia conciliară, în cazul în care șeful său Epifanie (Dumenko) era menționat în rugăciune.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova