Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vaccinare obligatorie pentru angajații din această țară – riscă să rămână fără slujbă

Angajații din sectorul public și privat din această ţară vor fi obligați să se vaccineze în următoarele săptămâni, a anunțat guvernul acesteia.
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 iul – Sputnik. Angajaţii din Fiji ar putea fi nevoiți să își ia concediu dacă nu au primit prima injecție până la 15 august și riscă să fie concediați dacă nu fac a doua doză până la 1 noiembrie, a declarat joi seară premierul acestei ţări insulare din Pacific, Frank Bainimarama.
Podcasturi
Expert: De ce unii moldoveni nu sunt motivați să se vaccineze
Angajații din sectorul privat vor trebui să primească prima doză până la 1 august. În caz de încălcare a regulii, lucrătorul va fi pasibil de o amendă substanţială, iar angajatorul său va risca închiderea administrativă a afacerii.
„Fără vaccinuri, fără slujbă, acest lucru îl impune știința din motive de securitate, iar aceasta este politica guvernamentală acum”, a spus Bainimarama într-un discurs, potrivit Sputnik France.
Înainte de aprilie, Fiji nu înregistrase niciun caz de transmitere locală a virusului. Însă o lacună a sistemului de carantină a condus la apariţia unui număr mare de cazuri de infectare cu varianta Delta, foarte contagioasă. Arhipelagul înregistrează în prezent peste 700 de cazuri noi pe zi.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova