Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CEC a prezentat primele informații privind scrutinul de astăzi

Comisia Electorală Centrală a prezentat primele informații privind alegerile parlamentare anticipate de astăzi. Astfel, președintele CEC a precizat că secțiile de vot din Asia și Europa de Est deja au fost deschise. 
Sputnik
CHIȘINĂU, 11 iul - Sputnik. Secțiile de vot din Japonia, China, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Qatar, Federația Rusă, Belarus, Letonia, Lituania, dar și alte state din Europa de est deja și-au deschis secțiile de vot, iar primii alegători își exercită dreptul.
Societate
Japonia este prima țară unde s-au deschis secțiile de vot: Cine sunt primii alegători
Președintele CEC a declarat în briefing-ul de dimineață că persoanele care din anumite motive nu se pot deplasa spre secțiile de votare, pot solicita urna mobilă chiar și astăzi până la ora 15:00. 
Totodată, Dorin Cimil a precizat că Agenția Servicii Publice va activa astăzi până la ora 21:00 pentru a emite actele necesare ca alegătorii să poată merge la vot. În context, Cimil a menționat că primele rezultate a scrutinului, CEC le va prezenta către ora 22:00.
Precizăm că pentru alegerile parlamentare anticipate au fost tipărite 3,6 milioane de buletine de vot și sunt deschise 2 150 de secții de votare, dintre care 41 în regiunea transnistreană și 150 în străinătate.
Amintim că pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 23 de concurenți electorali: 20 de partide politice, două blocuri electorale și un candidat independent.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova