Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un nou lot de vaccin din România pentru Moldova - Iată de care

Ministerul sănătății, Muncii și Protecției sociale anunță că România urmează să livreze un nou lot de vaccin Republicii Moldova.
Sputnik
CHIȘINĂU, 8 iul – Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Denis Cernelea, a avut la 7 iulie curent, o întrevedere cu secretarul de stat al Ministerului Sănătății din România, Andrei Baciu, pe tema desfășurării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, dar și relațiilor de colaborare în domeniul sănătății între ambele state.
Republica Moldova
Când satele din Moldova vor începe să moară în masă
În acest context, secretarul de stat Andrei Baciu a menționat că România este alături de Republica Moldova și va oferi tot suportul necesar în combaterea pandemiei. Astfel, în următoarele zile, România va dona un nou lot de vaccin pentru a susține continuitatea procesului de vaccinare.
Denis Cernelea și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul continuu acordat sistemului de sănătate din Republica Moldova, în acțiunile de prevenire și control a pandemiei de COVID-19, inclusiv prin livrarea mai multor loturi de vaccin, care au contribuit la derularea campaniei de vaccinare și creșterea ratei de imunizare în rândul populației.
Și președintele Maia Sandu a anunțat pe paginasa de Facebook donația pe care urmează să o facă România. ea a precizat că este vorba de 100.620 de doze de marca Pfizer-BioNTech.
Menționăm că, până în prezent, România a donat Republicii Moldova, 405.600 de doze de vaccin AstraZeneca (Vaxzevria). Dar plus donația ce urmează să fie efectuată cu Pfizer-BioNTech, cantitatea totală de vaccin pe care a oferit-o România țării noastre în ultimele luni va depăși 500 de mii de doze.
Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova